I de senere år er vikingekulturen kommet frem igen, og der er kommet meget stor fokus på alt, som har med vikinger at gøre. Kigger vi på det liv, som de levede, så må vi jo med stolthed sige, at det at sejle og ro er en del af vores meget tidlige kulturarv, som vi ikke kan komme udenom. For det var jo hvad de vilde normannere gjorde, de sejlede ud, opdagede, handlede, slog sig ned og plyndrede, og de var de første, som sejlede så langt som Nordamerika, Island og grønland.

At vi efterfølgende har holdt fast i vor tradition med sejlsport og at sejle generelt er ikke så underligt, for vi er et lille land. og vi er nødt til at sejle alle steder. For det er kun Jylland, som er landfast med Europa, alle andre dele af Danmark er øer, og de er næsten alle beboede, så der er brug for færger, sejlskibe, både og andet, som kan flyde, for ellers er vi strandede.

En sport for mange

Som Danmark er blevet et land, hvor der er kommet flere og flere penge mellem hænderne på befolkningen, der samtidig står på den tradition, som vi har i sejlsport, så er der flere, som i dag har en båd i en af de mange lystbådehavne.

En af de havne er Løgstør Havn, hvor der er et rigt, folkeligt liv, og hvor der også er en sejlsportsklub, hvor unge og gamle kan komme og få undervisning og deltage i konkurrencer. Det er ikke nødvendigt, at du er erfaren,det er nødvendigt at du har lyst.

Det maritime liv er nemlig mere end bare turene på havet og respekten for samme. Det er et sammenhold, det er at hjælpe hinanden, og det er at have respekt for havet og naturen. Selvom der primært sejles i sommerhalvåret, så er de at være i en sejlklub noget, der passes hele året rundt, for vinteren har også sine sysler og arbejde.

En fest med et maritimt tema

De mange traditioner kan også bæres videre i festlige sammenhænge. Om det er et tema med sømænd eller med vikinger, så er det hele nemt at arrangere med alt det, der findes hos partyking.dk.

Det at have et tema er altid med til at gøre en fest til noget mere. Det er den slags, der bliver husket, og det maritime tema passer både i sejlklubben og alle andre steder. Kom som den sømand, du foretrækker at være. Vikingen, fiskeren eller lystsejleren har alle sin helt egen plads i vores historie.

Her kan din hobby og kærlighed til havet tages med, og du kan dele de oplevelser, du har haft med havet, på en måde, der vil blive husket, og måske kommer der flere medlemmer til på denne måde.