Er du vild med at sejle, og vil du gerne lære dine børn om sejlerlivet og have dem med på sejlture rundt i Danmark? Børn kan fra de er helt små lære at opholde sig på en båd. Du kan tage dem med ned i båden og lade dem sidde der og lære båden at kende, imens I ligger stille i havnen. I kan være der et par timer ad gangen, drikke en sodavand, og børnene kan blive fortrolige med at sidde på båden. Børnene skal selvfølgelig altid have redningsvest på, når de er på båden.

Sejl mens de sover

Når I første gang skal ud og sejle en tur, så kan du vælge en kort tur i dagtimerne. Vælger du at tage på en længere tur, så start om aftenen, og læg børnene til at sove på båden, så de ikke er aktive til at begynde med. Nogle forældre vælger at tage på jordomsejling med deres børn, men du kan sagtens få mange skønne oplevelser ved at sejle langs de danske kyster.

Hav legetøj på båden

Sørg for, at der er legetøj ombord på båden, så de har noget at beskæftige sig med. Så vil de glæde sig til at komme ombord, og de vil være optaget af at lege, imens du sejler båden.

Spænd dem ikke fast

Du skal ikke spænde børnene fast i båden, men i stedet polstre sæderne. Så kan børnene bedre klare, når der er søgang, og hvis de rutsjer rundt, så slår de sig ikke, fordi der er tykke hynder, som beskytter dem.

Undgå søsyge

Du kan undgå, at dine børn bliver søsyge ved kun at give dem lidt mad, før I skal sejle. Hvis du giver dem et glas vand og et stykke frugt i begyndelsen af sejladsen, så er der mindre sandsynlighed for, at de bliver dårlige, end hvis de har fyldt sig med havregryn eller franskbrødsmadder. Husk også de daglige rutiner ombord og medbring gode Tandbørster, som effektivt holder tænderne rene.

Inddrag børnene i arbejdsopgaver

Børn kan godt lide at ’være med’, og derfor kan du med fordel inddrage dem i små arbejdsopgaver ombord, som de magter. Dermed vil de føle, at de er en del af fællesskabet, og det vil styrke jeres familiesammenhold.

Du lærer dine børn bedre at kende

For dig er sejlads med dine børn en oplagt mulighed for at lære dine børn at kende. I er sammen hele tiden på båden, så I bliver nødt til at tale sammen og samarbejde, også selvom en af jer er i dårligt humør. I lærer at håndtere og løse konflikter hurtigt, og I kan sammen glæde jer over alle de skønne oplevelser, I får sammen på havet. Det er desuden en god mulighed for at vise dine børn rundt i Danmark ad søvejen. Hver gang I lægger til i en ny havn kan du vise dine børn en ny by i Danmark, og de kan lære om geografi og dansk kulturhistorie, og I kan nyde solen, den friske havluft og en svømmetur i havet.