Har du ikke prøvet at sejle før? Lad os hjælpe dig med at beherske det grundlæggende med disse praktiske sejltips og vejledning for begyndere. Både nybegyndere og erfarne sejlere kan drage fordel af en hurtig gennemgang af disse grundlæggende tips til sejlads!

Vælg rolige vande

Hvis du lige er begyndt at lære at sejle, så er et af de vigtigste sejletips til nybegyndere at huske at øve sig i ideelle forhold med let vind og lav søtrafik.

Vælg en lille båd til at lære at sejle i

Det er nemmere at lære at sejle med færre reb og sejl. En lille jolle vil være mere lydhør og lettere at manøvrere, og er også perfekt til at øve kuldsejlads i.

Begynd med en båd der er kun har ét sejl

Ligesom ovenstående, vil det være nemmere at begynde på en båd, der kun har ét sejl, da dette vil gøre det nemmere og mindre kompliceret.

Følg grundlæggende sikkerhedsanvisninger

Der er visse grundlæggende regler for sikker sejlsport, som er vigtige uanset hvilket niveau af ekspertise du har. Disse omfatter altid at fortælle nogen at du tager ud på vandet, altid tager en sikkerhedsvest med, og at vide på forhånd hvordan man svømmer.

Tjek vind og vejrforhold

Tjek vejrudsigten, så du kan være forberedt på hvad vejret kan medføre. Sørg for at medbringe passende udstyr og tøj efter behov. Det kan være vigtigt at have meget vand med på en varm dag, eller en termokande med kaffe eller te på en kold dag.

Respekter bommen

Nogle af de mest almindelige sejlskader er et resultat af ikke at være opmærksom, når bommen er ved at svinge. For at undgå at få den i hovedet (eller endnu værre, at blive slået overbord) er et af de vigtigste sejletips til nybegyndere altid sørge for at besætningen er bevidst om den potentielle fare, og altid respekterer bommen til enhver tid.

Lær grundlæggende sejladsvilkår

Før du vågner ud på din første tur, skal du være sikker på at gøre dig bekendt med grundlæggende sejladsvilkår. Sørg for, at du kender forskellen mellem styrbord og bagbord, samt andre vigtige begreber.

Øvelse gør mester

Prøv ikke at lære det hele selv. Invester i et godt kursus, vejledninger og bøger, og lær af venner der har mere erfaring end du selv har.