Selv en ivrig iværksætter eller en travl direktør har brug for ferie, og der er ikke noget mere afslappende end at tage på en tur ud på havet. Måske er der en direkte sammenhæng mellem sejlerlivets afstressende natur og så det faktum, at firtidssejlads i mange tilfælde dyrkes af folk, der har vældig travlt? Det tror vi. De har brug for en fristund fri for pligter, og det kan man få på en lystbåd.

Mange kan dog have svært ved at slippe arbejdet helt, og der kan være mange gode grunde til at holde styr på kunder og forretningsforbindelser også i en ferietid. Til det kan man med fordel bruge et CRM-system. Men hvad er crm for mig?, spørger du måske. Ja, helt grundlæggende så er CRM et it-baseret system, som virksomheder bruger til at holde styr på deres kunder og leverandører m.v., ligesom det kan bruges til at systematisere salgsarbejdet og andre opsøgende aktiviteter. Og et moderne CRM-system er ofte bundet op på internettet, så det ligger i skyen – med andre ord har du det med alle steder, bare du har din laptop med og kan få forbindelse til internettet. Og det kan man i alle lystbådehavne, hvor man selvfølgelig har opdaget, at det at tilbyder de sejlende gæster gode internetforbindelser kan være afgørende for, om de vælger én havn frem for en anden.

Selv om du kan tage jobbet med på sejlturen, er det imidlertid vigtigt, at du ikke forfalder til at arbejde hele tiden. Sørg for at holde fri og sørg for, at du kun er ‘på’ i afgrænsede perioder. For eksempel kan du tillade dig selv at arbejde lidt hver morgen og få overstået dine ting – og så skal du holde fri og må stole på, at dit bagland hjemme i firmaet kan mere, end du måske lige tror.

Sejlerlivet kan give helt fantastiske oplevelser. Også selv om du vælger alene at sejle i de danske kystfarvande, er der masser at se på. Med mere end 7.000 km kystlinje har vi her i Danmark mange forskellige slags kystlandskaber, og du kan vælge mellem Vesterhavets mere barske natur – der kræver, at du er en dygtig sejler – og de indre farvandes mere blide omgivelser.

Vi kan for eksempel anbefale et ‘ø-hop’. Vælg et antal øer i det sydfynske øhav eller smålandshavet og nyd turene mellem de mange småhavne og jeres besøg i de idylliske småbyer på øerne. Mange steder er der etableret gode restauranter og spændende gårdbutikker, så I kan både fylde maven på stedet med gourmetmad og købe lokale specialiteter fra de lokale producenter af honning, eddiker, marmelader, saft og mange andre ting med hjem.